onsdag 28 oktober 2009

v 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditetnen är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig. Det 18 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

onsdag 21 oktober 2009

V 17

Barnet:
Cirka 18 cm mellan huvud och fötter. Vikten är 90-120 gr. Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är s pinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Ibland blir det en knut på navelsträngen. Det är ovanligt men betyder ingenting eftersom navelsträngen är spänstig och väldigt elastiskt. Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid. Hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Den skyddas av löst sammansatta skallben. Dessa sluter sig så småningom men fontanellerna, de stora mjuka ytorna mellan skallbenen, kan finnas kvar till dess att barnet är två år.


Mamman:
Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Kanske känner du vid den här tiden de första rörelserna från ditt lilla barn? Blir du förkyld kan det vara svårare att bli av med besvären än vad du är van vid. Får du problem med nästäppa kan det hjälpa att använda nässpray med koksalt. Använd vanliga näsdroppar med viss försiktighet. Visserligen gör de andningsvägarna fria för en stund, men de irriterar också slemhinnan så att den snabbare blir svullen på nytt.

tisdag 20 oktober 2009

Frukost besök

Imorrn är ja ledig, vilket ska bli himla skönt, har varit två riktigt sega dagar på jobbet, då de både varit lugnt på jobbet plus att mina hormoner pendlar upp o ner hela tiden, så ena sekunden glad o andra så tjuter ja som en gris.
Hör till antar ja, o sen ibland händer de ju vissa saker som hjälper tårarna att komma, vilket har med fmiljen o göra o de e nåt som inte ska tas upp här.
Och de har heller inte med Johan o göra, vi e lika kära o galna som vanligt :)

Som sagt ledig dag imorrn SKÖNT!!
Klockan tio kommer Karin hit o äte frulle med mej, de va länge sen vi sågs, så vi har några veckors skvaller att ta igen:) så de blir nog en bra start på dagen.
Sen kommer mamma hit en sväng o dricker lite kaffe o sen när Johan kommer hem från jobbet så ska vi åka till Tranås o kolla på barnvagnar:)
Ska bli spännande, men antagligen skitjobbigt, hur ska man kunna välja bland alla fina som finns??
De lär ju märkas imorrn, hur de kommer gå:)

Ikväll e de dags för desperate houseviwes igen, de gillas:)
Men nu ska ja in o kolla facebook lite innan ja intar soffläge;)

xoxo

fredag 16 oktober 2009

Namn??

Vi har suttit idag o kollat lite olika namn till våran lille i magen, men de går fasen inge bra asså.
För vi e nada överens hehe .. inte bra!!
De enda vi har e ett flicknamn som vi är överens om, men bara ett namn o när de kommer till pojknamn så kommer vi verkligen INTE överens, ja har ett favorit namn, men Johan vägrar de.. attans.... hm hoppas ju på att kunna övertala honom men än så länge har de ju då inte gått så bra.
Så de ja skulle vilja är att ni nu vilka ni nu är som är här inne o läser kommer med lite namnförslag till både kille o tjej!!
De vore hur gulligt som helst om ni ville hjälpa mej med det:)

xoxo

Helg

Äntligen är det helg o den blir bättre än va ja trodde, började med att ja va på jobbet kl 8.30 imorse för att vi skulle ha personalmöte, men då de va så lugnt så kunde ja sluta o gå hem efter mötet, gu så skönt, då får ja tre dagar ledig på raken, de e man ine allt för bortskämd me.
Men samtidigt blev de lite knas för tanken va att min kära vän Sandra skulle komma idag o stanna till imorrn då hennes karl e i Tyskland, men ja avbokade kvällen för att ja skulle jobba o ja kommer hem så sent o så vidare, så hon kommer imorrn istället, men nu hade hon ju kunnat komma idag, men men så kan de bli o hon kommer ju imorrn iallafall o de ser ja fram emot, de blir en riktigt tjej dag o de ska bli så kul då de va riktigt längsen ja o Sandra umgicks själva!

Så eftersom dagen vart som den vart idag så beslutade vi oss för att gå på bio ikväll, de blir "Flickan som lekte med elden" som ja längtat efter att få se de, men vi har ju inte haft tid mitt i renovering o flytt, men nu äntligen får ja se den:)

Och som sagt imorrn kommer Sandra:)
Sen på kvällen blir de mys med Hanna o lilla Ida då våra gubbar ska ut o festa med grabbarna, så de blir även en riktig tjejkväll:)

En riktig toppen helg helt enkelt:)
Synd bara att de ska regna så himla dant bara, usch ja vill ha sol!

xoxo

onsdag 14 oktober 2009

V 16

Barnet:
Ca 14-15 cm lång och väger ungefär 100 gram. Muskler och ben bildas, likaså naglarna. Barnet har ögonbryn och man anar ansiktsdragen. Det kan suga på tummen och svälja. Mängden fostervatten ökar för varje dag och barnet har allt mer rörelsefrihet. En del barn får hicka när de dricker fostervatten. Det kan kännas i hela magen, speciellt när barnet blir större längre fram i graviditeten. Det tömmer sin urinblåsa ungefär en gång var tredje kvart. Fostervattnet är sterilt och omsätts på några timmar. Vi människor lever ett liv i vatten under våra första 9 månader. Huden skyddas av fosterfettet. Ansiktet har fått små hår och hela kroppen täcks av ett fint dun. Runt vecka 16 blir de första finare, så kallade lagunohåren, något grövre och tydligare. Hårstråna får sin färg. Barnet rynkar pannan och huvudets diameter är ungefär 30 mm.Mamman:
Det lilla, mycket omogna barnet rör sig hela tiden. Är du omföderska kan du med största säkerhet uppfatta rörelserna redan nu. Ligamenten som håller livmodern på plats stramar ibland. Det kan upplevas som en huggande eller stickande smärta i sidorna vid häftiga rörelser eller om du nyser eller skrattar. Du kanske svettas mer än du brukar göra.

måndag 12 oktober 2009

Måndag morgon

Ja gillar inte måndagar, för de första så e man så jäkla trött o sen e de en massa dagar kvar till de e helg!

I helgen har vi haft huset fullt med folk, eftersom ja o Johan fyllde för 2 veckor sen, men då kunde vi ju inte fira de eftersom vi va mitt inne i flytten, men i helgen blev de av o de va jätte trevligt, fick en massa fina presesentero så har vi glufsat i oss allt för mkt smörgåstårta. Och de blev så mkt tårta över så vi ringde ett par vänner som fick komma igår o hjälpa oss o äta upp den, men den tog inte slut då heller så idag tog Johan med lite extra matlådor till sina kollegor:)

Ikväll kommer Gussie hit o kanske Sara, har inte hört nåt om hon skulle följa med eller inte!
Men i vilket fram så ser ja fram emot de, va jätte längesen vi sågs ju. så lång tid får de inte gå emellan gångerna nån mer gång!!

Nu har ja mumsat i mej min fruskost, så nu måste ja skynda på att få på mej lite kläder o sen dra så ja inte missar tåget till jobbet!

xoxo

fredag 9 oktober 2009

God morgon

Sitter här o mumsar i mej lite frukost:)
Ska strax bege mej till jobbet, så skönt att de e äntligen e fredag, känns som dagen kommer gå fort, har ganska mkt att göra idag!
Och sen e de bara 5 timmar att jobba imorrn, sen kan ja ta helg:)
Imorrn kväll kommer ena sidan av släkten o Johans familj o firar oss för att vi fyllt o så på söndag kommer andra delen av min släkt.
Man måste dela upp de lite när man har föräldrar som inte lever ihop o så blir vi så jäkla många oxå så de e lika bra att dela upp de, blir lite trångt här annars:)

Oh va skönt de e när man redan på morgonen känner att de kommer bli en bra dag:)
Hoppas ingen kommer o förstör den!!

Ha en bra fredag allesammans..

xoxo

onsdag 7 oktober 2009

Storm

Va fan hände med denna fina soliga höstdag? den förvandlades visst till rena rama stormen.
Ja hoppas inte Jenny o Vanessa blåser bort, nu när dom e på väg hem!
Va trevligt o ses som sagt, kul att träffas utan karlarna ibland, blir lite mer tjejsnack då:)
Men nu har dom gått hem, o snart skulle visst syrran komma förbi en sväng.
Hoppas på att hon kan hjälpa mej att rensa kontoret, de e bara de rummet kvar nu som de står en massa bröte i.

Jag hade tänkt att ja skulle göra en massa idag, som att åka ner till stan o kika lite, men nä, va fasen ,man måste inte göra nåt jämt, de får helt enkelt bli en dag hemma. har saker att göra här ändå!

Ska strax tvätta lite, åh va skönt de e o ha tvättmaskin o torktumlare. och hur skönt e de inte o ha diskmaskin, de e ju guld värt, för ja hatar att diska!!!
De är helt enkelt grymt skönt att ha ett hus hehe:)

Nu ska ja ta mej lite o äta..

xoxo

V 15

Barnet:
Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Ögonbrynen växer ut. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda. Den tunna huden är täckt av det färglösa lagunohåret som troligtvis finns där för att hålla kvar fosterfettet på barnets hud. Det försvinner först i slutet av graviditeten. Genom den sköra huden kan man se små, tunna blodkärl. Kalcium lagras för att skelettet och dess benmärg behöver det för sin utveckling. Barnet kan hicka och gör andningsrörelser med bröstkorgen.Mamman:
Ditt hjärta har ökat sin kapacitet. Förklaringen är den ökande blodvolymen. En del kvinnor kan uppleva hjärtklappning vilket är helt ofarligt. De värsta trängningarna efter att ofta gå och kissa har antagligen släppt. Livmodern har vuxit och utvecklas i första hand uppåt vilket innebär att trycket nedåt brukar lätta.

Härlig höstdag

Va nice de är när man vaknar o solen skiner, man blir så mkt gladare då.
De enda negativa är att mitt kök ser förjäkla dammigt ut fast de inte e de....

Har precis satt på lite kaffe för snart får ja besök av Jenny o hennes dotter Vanessa, ska bli kul, va ett tag sen vi sågs!

Inatt drömde ja att ja låg på bb o födde en pojke, undra om drömmar e sanna för ja tror verkligen att de e en liten kille som ligger i magen:) om inte annat så märks de om 5 månader:)

Klockan tickar visst på för fullt, får nog skriva lite mer sen istället, för strax kommer fika gästerna:)

xoxo

söndag 4 oktober 2009

Göra nytta???

Japp så va de det här med att ja skulle göra lite nytta igår kväll..
Hm vart visst inte riktigt så!!
Packade endast upp en kartong o spika upp klockan i köket sen vart de soffläge för min del o ja en hel del framför datorn;)
Himla dumt av mej att koppla in internet när ja har så mkt annat ja måste fixa med!!
Men men desto mer att göra idag, har dock inte börjat än, för på fömiddan hade ja fika gäster o sen kom Johan hem, men nu har han åkt för att hämta ved o ja ska ta mej lite mat sen jäklar ska ja fasen göra lite nytta!!!

Missade Grey´s i onsdags så ja längtar till kl 17.10, de får bli min belöning efter att ha packat upp o grejat, att få titta på de:)

Nu käk sen riva bland kartonger..

xoxo

lördag 3 oktober 2009

Äntligen ett fungerande internet

Har haft bredbandbolaget o de har väl funkat helt ok, men igår fick vi nog, inget funka varken telefon eller internet o vi ringde o krånga o inget blev bättre o allt va bara blä så vi sa upp skiten fast vi har bindningstid tills mars, de får helt enkelt va värt att betala dubbelt för att få nåt som funkar!
Så idag åkte vi in till lkpg o ikanohuset o skaffade mobilt bredband o hemtelefon, hur smidigt som helst:)
Så nu är vi nöjda o glada här hemma:)

Nu har vi bott här en vecka o de känns så himla bra:)
Nu börjar man känna sej mer o mer hemma, känns fortfarande lite konstigt men vi trivs redan hur bra som helst, känns kanon att kalla de här mitt hem.
Här kommer vi trivas bra:)

Va e de för väder vi har, regnet bara öser ju ner?
Samtidgt skönt, då beöver man ju inte ha dåligt samvete för att man sitter inne;)
Och ja har massor att syssla med, ska packa upp lite kartonger som ja inte hunnit med än o så ska ja kanske hänga upp lite gardiner o sånt, får la se hur mkt ja orkar med:)
Senare till kvällen ska ja bara slappa, har köpt coca cola o godis, Johan är hos en kompis i Norrköping o festar så ja har tv för mej själv:)

Nä dags att göra lite nytta!

xoxo