tisdag 14 juni 2011

Detta med rutiner

Jag tror att när det gäller rutiner hos barn så är det A och O.
Ja märker själv på Milo hur beroende han är av rutiner, och då menar ja framförallt sovrutiner.
Och inte bara tiden han sover på utan även sättet han somnat på!

Milo har ända sen han föddes i stort sett somnat i sin säng runt halv åtta på kvällen, utan problem, det enda vi behövt göra är att kanske buffa på rumpan i nån minut, eller bara hållt en hand på hans rygg.
Och det funkar ju visserligen fortfarande bra, det kan ta ca tio minuter längre tid nu bara, han ska prata och göra så mycket annat;)

Nu har vi pratat om att han måste lära sej att somna själv, vi ska ju faktiskt inte behöva stå där inne och buffa rumpan. Men varje gång vi lämnat honom själv i sängen så blir han hysterisk och efter några minuter ger man sej och tycker så synd om honom, hönsmamma som man är ;)

Men nu har vi sagt att vi iallafall ska ge det några dagar, testa att han dricker sin välling i sängen och sen somnar där helt själv.

Vi började idag, men det gick verkligen åt pipan, han grät och grät o efter 30 minuter så gick ja in och va hade hänt, jo han hade bajsat.. stackarn!
Tror ni ja kände mej hemsk???
Japp det gjorde jag.

Så efter ett blöjbyte så la ja honom i hans säng och klappa honom lite på huvudet och så somna han så gott.
Rutiner är rutiner och han somnar bäst när vi gör som vi alltid gjort.

Men imorrn testar vi igen och funkar det inte efter en vecka så går vi tillbaka till det gamla vanliga utan att göra en stor grej av det, så får vi försöka på nytt om några veckor igen:)


Är det nån som har tips om hur man ska få dom att somna själva i sin säng, så är det jätte välkommet:)

5 kommentarer:

jossanglifberg sa...

Vi har länge låtit max somna själv i sin säng. Vi ger vällingen i sängen o sen hämtar vi flaskan o byter till nappen så somnar han. Men hans trygghet ligger i en skiva som vi spelar varje kväll. Så han somnar till musik varje kväll.
Hoppas de funkar bättre ikväll.
Kram

Ida sa...

Det enda jag vet är att för att bli av med en rutin så måste man skapa en annan. Och att skapa en annan kan ta tid och då måste man ha tålamod.
Så det är nog lite upp till dig och Johan hur mkt ni orkar.

Jamie har musik på när han ska somna, sen får han en napp i munnen och en i handen. Det var nått tips från nån bvcsköterska någon gång att har man nappbarn så somnar dom fortare om dom har två nappar för då tar dom inte ut den dom har i munnen när dom redan har en i handen..

<3

äppelblomman sa...

Tror oxå att rutiner är bra! De har vi till våra killar med! Hmm de där med bajseri, de känns igen. Har gjort så flera gånger. När man vill att de ska sov o så blir man en aning irriterad o så har de visst bajsat;-)
Kram K

Fia sa...

Vi har med alla barnen bara lagt in dom i sina sängar.Nu har ju tjejerna käkat välling ett bra tag så dom får en flaska i sängen och sen efter den somnar dom.Ibland kan dom ligga och ha lite tjejsnack men somnar nästan jämt på direkten.Vi har aldrig behövt "natta" barnen eller vad man ska säga.

Jasmin 21 år mamma till Milo sa...

jaa rutiner är a och o håller med, vi har alltid haft jätte bra rutiner på ossian och alicia som somnar direkt man lägger dom, inget tjafs osv. Därför kom milo som en chock för oss, att behöva hålla på i timmar liksom. Vet att alla barn är olika men int trodde vi att det tredje barnen skulle vara knepigast hahah men det går frammåt han är ju 3,5 mån nu... VI får se hur länge vi får hålla på idag... Om 30 min börjar läggningen!

kram!